Sangcoach-

uddannelse

Næste hold starter i august 2024

Tilmeld dig vores nyhedsmail - og hold dig opdateret på tilmelding, Early Bird-rabat mv.

Voice Coach Academy logo - Certificeret Sangcoach v. Klaus Møller

Sangcoach-

uddannelse

Bliv Certificeret Sangcoach v. Klaus Møller

- efteruddannelse for sangere og sangundervisere

Uddannelsen til Certificeret Sangcoach på Voice Coach Academy er en efteruddannelse på højt internationalt niveau. Uddannelsen henvender sig til sangere, der ønsker at arbejde som sangcoaches - og sangundervisere, der ønsker at videreudvikle og styrke deres kompetencer yderligere.

På Sangcoach-uddannelsen vil du gennem 10 moduler fordelt på 10 måneder komme til at arbejde intensivt med at udvikle sangstemmer, musikalsk udtryk og performance.

Du vil få en dybdegående teoretisk viden, som under hele forløbet bliver omsat til praksis. Og du vil få en omfattende indsigt i nye værktøjer og øvelser. Ud fra den viden, du får, vil du blive i stand til at udvikle og designe dine egne øvelser, så de passer til netop den elev, som du står overfor.

Under hele uddannelsen arbejder vi kontinuerligt med at træne og udvikle dig som coach og underviser.

Målet er, at uanset hvilken elev, du som sangcoach står overfor, og uanset hvilke stemmeudfordringer eleven har, vil du være i stand til: 

  • At møde din elev der, hvor han/hun er
  • Hurtigt og præcist at forstå og analysere, hvad eleven ønsker, har behov for og hvilke stemmeudfordringer, der skal løses
  • Pædagogisk og præcist at kunne tilrettelægge de øvelser og det undervisningsforløb, der skal til, for at hjælpe eleven videre

Målgruppe for Sangcoach-uddannelsen

  • Sangundervisere, sangpædagoger, sanglærere, vocal coaches, korleder og andre, der allerede underviser i sang, og som ønsker at videreudvikle og styrke deres kompetencer
  • Øvede sangere, som er gode til at bruge deres egen stemme, og som ønsker at udbygge deres kompetencer og blive dygtige til at undervise, coache og formidle den sangtekniske viden videre til andre

Næste hold på Sangcoach-uddannelsen starter i august 2024

Vi optager maks. 8 deltagere på holdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi åbner for tilmelding.

Modtag alt nyt om Sangcoach-uddannelsen 2024

- og få besked, når vi åbner for tilmelding med Early Bird Rabat

Introvideo til uddannelserne på Voice Coach Academy

Hør, hvad deltagerne siger om Sangcoach-uddannelsen

Spørgsmål til Sangcoach-uddannelsen?

Book tid til en uforpligtende snak med Klaus Møller.

 

Jeg ved, at der kan opstå en del spørgsmål, hvis du overvejer at deltage på uddannelsen.

Har du spørgsmål, så anbefaler jeg, at du booker tid til en uforpligtende samtale med mig.

Samtalen er gratis og 100% uforpligtende.

Vi kan mødes live i vores lokaler i København K - eller online via Zoom.

Om Klaus Møller

Jeg har igennem mange år uddannet, coachet og superviseret sangpædagoger i hele Nordeuropa.

Bl.a. uddannede jeg gennem ca. 10 år (fra 2002 - 2012) sangcoaches i England, Irland, Tyskland, Sverige og Danmark sammen med den anerkendte engelske vocal coach Matthew Reeve (Reeve & Møller - Professional Voice Consultancy).

Uddannelsen til Certificeret Sangcoach på Voice Coach Academy bygger på denne erfaring kombineret med mine knapt 30 års erfaring med sangundervisning, sangpædagogik, vocal coaching og performancetræning i ind- og udland.

Det jeg tilbyder dig på sangcoach-uddannelsen er en dybdegående indsigt i sangpædagogikken gennem de sidste 30 år. Og hvordan du med alt den viden til rådighed kan blive en dygtig eller endnu dygtigere sangunderviser.

Udover min private sangundervisning i Klaus Møller Voice Studio er jeg fast stemmecoach på Det Kgl. Teater og freelance sangcoach på bl.a. Østerbro Teater, Det Ny Teater, Aarhus Teater, Fredericia Teater og Odense Teater. Her har jeg fornøjelsen af at undervise og coache nogle af Danmarks dygtigste sangere og skuespillere.

Stemmecoach og sangpædagog Klaus Møller underviser på belting kurset.

Sangcoach-modellen: opbygning og træning af hele stemmen

Udgangspunktet for undervisningen på Voice Coach Academy er, at det er hele stemmen (ikke kun dele af den), der skal opbygges, trænes og udvikles.

Arbejder man kun ud fra én bestemt metode, bliver det ofte en begrænsning, fordi man kan glemme at kigge ud over metoden.

Du kan sammenligne det med, at hvis du går til styrketræning, så er det rigtigt godt for mange ting, men får du alt den fleksibilitet, du har behov for? Og hvad med konditionen?

Derfor får du på Sangcoach-uddannelsen indblik i mange forskellige metoder og værktøjer.

Jeg arbejder ud fra en Sangcoachmodel, der er baseret på alt min viden, uddannelse og erfaring. Modellen sikrer, at du trin for trin lærer, hvordan du analyserer, opbygger, træner og udvikler alle dele af en stemme.

Sangcoach-uddannelsen er opbygget over 10 moduler. På uddannelsen lærer du alt den teori, der ligger bag modellen, og hvordan du bruger den i praksis. 

Når sangcoachen må give fortabt

Mange sangundervisere og sangpædagoger oplever at jævnligt, at gå lidt i stå, når det kommer til at bygge en stemme op.

Udfordringen består ofte i, at det kan være svært at analysere præcist, hvad det er, stemmen gør i dag, og hvad der skal til, for at stemmen kommer et nyt sted hen.

På sangcoach-uddannelsen lærer du derfor at skanne en stemme og forstå, hvor en specifik stemme er lige nu. Hvad der er dens styrker og svagheder, og så bygge videre derfra.

I sangundervisning er der ikke en one-size-fits-all. Og forsøger vi at lappe på en stemme, der er bygget på et dårligt fundament, så har vi i min optik ikke gjort vores arbejde godt nok.

Crossover-singing stiller nye krav til sangcoachen

I dag møder vi som sangcoaches flere og flere elever, der skal lave en eller anden form for crossover-singing og skift mellem flere genrer.

Det er de færreste, der kan leve af at synge på én bestemt måde, og de har derfor brug for referencer til flere genrer og måder at bruge stemmen på.

Vi skal derfor som sangundervisere være i stand til at komme hele vejen omkring, hvad en stemme kan.

Fra den pæne klassiske operaagtige stemme til den rå heavy metal stemme, er vi som sanglærere nødt til at vide, hvad det er operasangere gør, og skal kunne.  Og hvad det er heavy metal sangere gør, og skal kunne.

Modtag alt nyt om vores uddannelser

- og få besked, når vi åbner for tilmelding med Early Bird Rabat

Sangcoach - dengang og nu!

Inden for de sidste 25-30 år er der sket en meget stor udvikling inden for sangpædagogikken. Og som sangcoaches i dag har vi en helt anden viden om stemmen til rådighed, end vi havde for år tilbage.

Udviklingen skyldes i høj grad, at der igennem årerne er blevet forsket indgående i stemme og stemmebrug. Der er især forsket meget i, hvad der gør, at en stemme fungerer dårligt, og hvad der skal til for at gøre en dårlig stemme bedre.

Fra papegøjemetoden til stemmeopbygning

Da jeg begyndte at undervise i sang for snart 30 år siden, var der nærmest ingen håndgribelig eller videnskabelig viden inden for stemme, stemmebrug og sangundervisning.

For det meste var sanglæreren en ”mester”, der selv var god til at synge, og som så forsøgte at videregive til sine elever, hvordan det skulle ”føles”, for at man kunne synge godt.

Hvis du var en god elev, der forstod, hvad læreren sagde, så var du talentfuld. Og hvis du var en dårlig elev, der ikke forstod, hvad læreren sagde, så var du ikke så talentfuld.

Sangundervisning var en slags praktisk mesterlære, som ofte handlede om, hvor god man var til at imitere din mester – det jeg kalder ”papegøjemetoden”.

Hvordan bliver man bedre til at bruge sin stemme?

Jeg begyndte allerede som helt ung at interessere mig indgående for stemme, sang og musik, og jeg ønskede brændende at arbejde som sanglærer.

Men da jeg ikke var en særlig god sanger. Og oven i det som barn og ung havde en del taleproblemer, var "mesterlære" og "papegøjemetoden" ikke en brugbar vej for mig.

Min indgangsvinkel til sangpædagogikken blev derfor

”Hvad nu, hvis man kommer fra et sted, hvor man ikke er så god til at bruge sin stemme. Hvad gør man så? Hvordan bliver man så bedre til at bruge sin stemme og til at synge?”

Mange af de elever, der opsøger en sangcoach i dag, har netop behov for at lære, hvordan de bruger deres stemme bedre. Det gælder både amatører og professionelle sangere og skuespillere.

På grund af den store udvikling inden for sangpædagogikken, står vi i dag med en helt anden og langt mere håndgribelig viden om, hvordan vi kan træne en stemme, og hvordan vi bygger en stemme op.

Sangcoachens udfordring

Hvis du gerne vil lære at spille saxofon, så køber du en saxofon (den bedste, du har råd til), og så giver du dig til at lære at spille på den. Men hvis du vil lære at synge, så kan du ikke gå hen i en butik og købe en stemme. Stemmen skal du selv BYGGE.

Som saxofonist er instrumentet givet på forhånd, og i første omgang skal du derfor kun forholde dig til at lære at spille på det.

Som sangpædagog og sangcoach er en af udfordringerne, at det nødvendigt at arbejde med to ting på samme tid. Du skal opbygge dine elevers stemme (deres instrument) samtidig med, at du skal lære dem at blive bedre til at spille på instrumentet (synge forskellige sange og genrer, bruge forskellige teknikker osv.).

For at kunne arbejde som sangcoach i dag kræver det, at du har:

  1. En dybdegående viden om, hvordan stemmen fungerer fysiologisk og anatomisk
  2. En omfattende indsigt i sang, sangteknikker og øvelser
  3. Stor viden om performance. Dvs. hvordan kommunikerer man følelser og stemninger med sin stemme, og hvordan kommer man ud over scenekanten, når man optræder
  4. Evnen til at formidle pædagogisk, så du møder din elever dér, hvor de er med deres stemme, og coacher dem videre derfra


Sangcoach-uddannelsen på Voice Coach Academy er en holistisk uddannelse forstået på den måde, at vi kommer omkring alle aspekter inden for stemme, sangundervisning, sangpædagogik, coaching og performance.

Certificeret Sangcoach
- sådan foregår uddannelsen

Uddannelsen til Certificeret Sangcoach løber over 10 måneder med start i september og afsluttende eksamen i juni.

Undervisningen er fordelt på 10 moduler af 3 dages varighed (mandag - onsdag kl. 9.00-16.00).

Som deltager på uddannelsen får du adgang til en lukket Facebook-gruppe, hvor I kan sparre med hinanden, stille spørgsmål til Klaus og tage relevante emner op.

Undervisningen foregår centralt i København - 7 min. gang fra Kgs. Nytorv

Klaus Møller Voice Studio
Peder Skrams Gade 27, kld.
1054 København K

Nedenfor kan du læse om moduler, optagelseskrav, priser, tilmelding mv.

Datoer for Sangcoach-uddannelsen

10 måneders uddannelse

10 moduler - 3 undervisningsdage pr. modul (søndag, mandag og tirsdag)
Undervisningen foregår fra kl. 9.00-16.00

Næste hold starter i august 2024

Datoer for hold 2022-2023

Modul 1: 21. aug. - 23. aug. 2022

Modul 2: 18. sep. - 20. sep. 2022

Modul 3: 23. okt. - 25. okt. 2022

Modul 4: 20. nov. - 22. nov. 2022

Modul 5: 8. jan. - 10. jan. 2023

Modul 6: 5. feb. - 7. feb. 2023

Modul 7: 5. marts - 7. marts 2023

Modul 8: 26. marts - 28. marts 2023

Modul 9: 16. april - 18. april. maj 2023

Modul 10: 21. maj - 23. maj 2023

Hvad indeholder Sangcoach-uddannelsen?

Alle moduler på Sangcoach-uddannelsen har hvert deres tema. Du kan læse mere om det specifikke indhold på de 10 moduler lidt længere nede på side.

Herudover er der nogle faste elementer, som indgår på alle modulerne (bortset fra modul 10, som er eksamen).

Faste elementer på alle moduler

  • “Sangtimen” - hvor I arbejder med jeres egne stemmer i plenum
  • Stemmeanalyse - lyt og skan en stemme
    Ud fra indspilninger af forskellige sangere vil vi gå i dybden med at skanne en stemme, finde stemmekvaliteter, individuelle stemme set-up, tekstbrug osv.
  • Siden sidst - hvad har du oplevet i undervisningssituationer med dine “kaniner” siden sidst
    Hvilke problemer er du løbet ind i, og hvordan har du prøvet at løse dem. Feedback fra underviser og fra de øvrige deltagere
  • Gæst - enten en gæstelærer eller en gæstestemme, som vil sætte fokus på stemmeudvikling og stemmebrug i forskellige sammenhæng
  • Sangøvelser - hvordan virker en øvelse, og hvordan bruger man den bedst
    Herunder udvikling af dine egne sangøvelser

Specifikt indhold på modul 1-10

Opbygningen af modulerne tager udgangspunkt i Sangcoach-modellen, som er udviklet af Klaus Møller. Modellen sikrer, at du trin for trin lærer, hvordan du analyserer, opbygger, træner og udvikler alle dele af en stemme.

Modul 1: Sangcoach-modellen trin 1

Hvordan fungerer en stemme, og hvordan træner man stemmer. Hvad er en god stemme?

  • Introduktion til, hvordan en stemme fungerer i teori og praksis.
  • Gennemgang af lydgivning
  • Grundlæggende stemmeanalyse.
  • Introduktion til undervisningsmodellen
  • Kom godt i gang med at undervise, mødet med en ny elev
  • Øvelser og repertoire

Modul 2: Sangcoach-modellen trin 2

Videregående forståelse af stemmen i teori og praksis.

  • Den fleksibel stemme
  • Kan man selv vælge, hvordan man vil lyde?
  • Videregående stemmeanalyse
  • Forskel på stemmeopvarmning og stemmetræning
  • Akustik

Modul 3: Sangcoach-modellen trin 3

Hvad skal der til for at blive en god underviser?

  • Pædagogiske udfordringer
  • Elevtyper
  • Den ansvarlige sangcoach
  • Undervisningsplanlægning – sådan tilrettelægger du en session, og bevare styringen
  • Gruppeundervisning – undervisning af grupper og kor mv.

Modul 4: Sangcoach-modellen trin 4

Hvilke værktøjer skal du kunne, eller have viden om, for at blive en god sangcoach? Hjælpediscipliner fra manuel behandling og træning

  • Hvad kan du selv gøre som sangcoach?
  • Muskelpalpering
  • Fysiske øvelser
  • Hvornår skal du sende en elev til en behandler?
  • Samarbejde med behandlere
  • Psykologi og pædagogik

Modul 5: Sangcoach-modellen trin 5

Ekstremt stemmebrug. Hvad kan man lærer? Og hvad er evt. medfødt?

  • Freak-stemmer - stemmer med medfødte skævheder
  • Belting - og hvordan træner man belting
  • Opera - hvorfor tager det lang tid at blive klassisk sanger?
  • Effekter - knirk, growl osv. Er det noget, man kan optræne?

Modul 6: Sangcoach-modellen trin 6

Praktik, hvordan arbejder du med egne og nye elever? Hvad stiller du op med de mest almindelige problemstillinger: intonation, nasalitet og stemmemisbrug?

  • Feedback på din undervisning
  • “Problem shooting”
  • Undervisning af “ikke-kendte” elever
  • Quick fixes

Modul 7: Sangcoach-modellen trin 7

Tekst, sprogets lyde, muligheder og forhindringer, udfordringerne med børne/unge-stemmer.

  • Praktisk fonetik
  • Vokaler og konsonanters indflydelsen på stemmebrug
  • Synge på dansk
  • “Dirty Diction”

Modul 8: Sangcoach-modellen trin 8

Hvornår er en stemme “syg”, og hvad kan du gøre ved det som sangcoach?

  • Stemmeproblemer
  • Den syge stemme
  • stemmerehabilitering
  • Samarbejde med halslæge

Modul 9: Videregående praktisk undervisning

  • Fokus på dig som underviser i undervisningsituationen
  • Disponering af en session
  • Arbejde med elever

Modul 10: Eksamen

  • Aflevering af rapport om de 2 elever, du har undervist i løbet af uddannelsen
  • Skriftlig test
  • Auditiv analyse
  • Undervisning af elev

Optagelseskrav

For at sikre at undervisningen kan foregå på et højt niveau, er der nogle specifikke krav, som du skal opfylde for at blive optaget.

Hvis du allerede underviser i sang (sanglærer, sangpædagog, sangunderviser, vocal coach, korleder mv.), så opfylder du sandsynligvis optagelseskravene.

Er du i tvivl, om du opfylder optagelseskravene, så kontakt mig på mail vca@voicestudio.dk, eller book en tid til en uforpligtende samtale (Klik her for booking)

Her kan vi i fællesskab afklare, om du opfylder optagelseskravene.

  • Du har erfaring som sanger, og har selv have arbejdet målrettet med at udvikle din egen stemme. Enten ved at have modtaget undervisning, eller ved at have optrådt med sang, og gjort dig praktiske erfaringer
  • Du skal have lyst til at arbejde med undervisning og coaching, og til at give din viden og erfaring videre til andre
  • Du skal have lyst til at videreudvikle din egen stemme
  • Du har et stort kendskab til musik og sang, og kan orientere dig i noder/akkorder osv.
  • Du skal have lyst til at gå i dybden med det store og komplekse emne som sangundervisning er. Og have lyst til at forstå anatomi og fysiologi, og hvordan en stemme fungerer
  • Du skal have lyst til (sammen med dine holdkammerater) at udforske din rolle som sangcoach, og til at se på dine egne styrker og svagheder som underviser
  • Du skal være indstillet på at læse faglitteratur - mest på engelsk - om stemmen, sangpædagogik og sangmetoder

VIGTIGT: Jeg forbeholder mig ret til at afvise tilmeldte ansøgere, der ikke opfylder optagelseskravene. Er du i tvivl, så kontakt mig på vca@voicestudio.dk eller book tid til en uforpligtende samtale, før du tilmelder dig.

Spørgsmål til Sangcoach-uddannelsen?

Book tid til en uforpligtende snak med Klaus Møller.

 

Jeg ved, at der kan opstå en del spørgsmål, hvis du overvejer at deltage på uddannelsen.

Har du spørgsmål, så anbefaler jeg, at du booker tid til en uforpligtende samtale med mig.

Samtalen er gratis og 100% uforpligtende.

Vi kan mødes live i vores lokaler i København K - eller online via Zoom.

Tilmeld dig uddannelsen nu

Undervisere på uddannelsen

Hovedunderviseren på uddannelsen er Klaus Møller. På hvert modul vil der være en gæst. Enten en gæstelærer eller en gæstestemme, som vil sætte fokus på stemmeudvikling og stemmebrug i forskellige sammenhænge.

Bemærk: Eftersom alle hold er forskellige, vil jeg løbende justere indholdet, gæstelærerne og gæstestemmerne, så det passer bedst muligt til holdets udvikling, og giver jer det størst mulige udbytte.

Stemmecoach og sangpædagog Klaus Møller underviser på belting kurset.

Sangcoach eksamen og certificering

Uddannelsen til sangcoach på Voice Coach Academy afsluttes med en praktisk og teoretisk certificerings-eksamen.

Eksamen forgår på 10 modul, og består af en skriftlig prøve, samt en praktisk prøve med visning af en undervisningssituation, hvor du coacher en elev. 

Et Voice Coach Academy certifikat giver dig retten til at kalde i dig Certificeret Sangcoach v. Klaus Møller.

Certifikationslogo. Certificeret Sangcoach v. Klaus Møller.

Pris og tilmelding

Vi optager maks. 8 deltagere på holdet

Næste hold starter i august 2024

SANGCOACH-UDDANNELSEN

61.995 kr. (momsfrit)
  • 180+ timers undervisning
  • 10 moduler af 3 dage (kl. 9-16)
  • Spændende gæstelærere
  • Adgang til lukket Facebook-gruppe
  • Follow-up mellem modulerne via Facebook-gruppe
  • BONUS: Gratis adgang til 21 online sangkurser
  • Feedback på din undervisning af ”kaniner”
  • Praktisk og teoretisk eksamen
  • Certifikation som Sangcoach
  • Kaffe, te og kage
  • Mulighed for *Early Bird Rabat

SANGCOACH-UDDANNELSEN - RATEBETALING

15.000 kr. + 10 x 4.950 kr. (momsfrit)
  • 180+ timers undervisning
  • 10 moduler af 3 dage (kl. 9-16)
  • Spændende gæstelærere
  • Adgang til lukket Facebook-gruppe
  • Follow-up mellem modulerne via Facebook-gruppe
  • BONUS: Gratis adgang til 21 online sangkurser
  • Feedback på din undervisning af ”kaniner”
  • Praktisk og teoretisk eksamen
  • Certifikation som Sangcoach
  • Kaffe, te og kage
  • Mulighed for *Early Bird Rabat

Det fulde beløb betales ved tilmelding. Pris 61.995 kr.
Vælger du denne løsning fremfor ratebetaling,
sparer du 2.505 kr. på den samlede pris.

Depositum på 15.000 kr. betales ved tilmelding
herefter 10 rater af 4.950 kr. - i alt 64.500 kr.

Raterne bliver automatisk trukket på dit kreditkort.
Første rate betales 1. august 2022

Spørgsmål til Sangcoach-uddannelsen?

Book tid til en uforpligtende snak med Klaus Møller

 

Jeg ved, at der kan opstå en del spørgsmål, hvis du overvejer at deltage på uddannelsen.

Har du spørgsmål, så anbefaler jeg, at du booker tid til en uforpligtende samtale med mig.

Samtalen er gratis og 100% uforpligtende.

Vi kan mødes live i vores lokaler i København K - eller online via Zoom.

Vi tilbyder også en Stemmecoach-uddannelsen

Hold dig opdateret med alt nyt
om vores uddannelser

- og få info om tilmelding, Early Bird Rabat, datoer mv.